Vi brinner för att
peppa och utbilda

Dan Fors owner go Get The Horizon contact

Dan Fors
Sjökaptensutbildad Chalmers 2012-2016.
Skapare av Get The Horizon.
dan@getthehorizon.com

Frida Berglund owner of Get The Horizon contact

Frida Berglund
Sjökaptensutbildad Kalmar 2013-2017. Skapare av Get The Horizon.
  frida@getthehorizon.com

Freja Fors contact

Freja Fors
Freja deltar i kursfilmerna, är själv nybörjare på sjön samt ägare av OE36:an Venus. Kontakta Freja via hennes instagramkonto:
#frejasailingvenus

För oss är sjön ett yrke, semester och hobby.
Ett yrke som har tagit oss runt Jorden, och som gett oss erfarenheter som vi brinner för att dela med oss av. 

2022 Svalbard

Dan seglar som styrman ombord expeditions- fartyget Malmö. Ombord finns nyfikna gäster från hela världen och resan går genom Svalbards orörda natur.

2022 Bohuslän

Frida har flera år seglat som styrman på skonaren Mathilda. Här får vi följa redaren Karin Rosenbergs arbete med att byta bord på sitt vackra segel- fartyg.

2021 Bohuslän

Sommaren 2021 gör Dan sina första törnar som kapten ombord Skonaren Ingo från Göteborg. Både vuxna och ungdomar är välkomna att segla med.

2020 Bretagne

Både Frida och Dan har seglat som stymän på det seglande lastfartyget Avontuur. Här roar vi oss med att laga sardin som vi lagar sill hemma i Sverige.

2019 Nordatlanten

Dan är kapten på en Dufour 520 över Atlanten, tillsammans med en svensk styrman och åtta finländska gäster. Båten deltar i Atlantic Rally for Cruisers.

2018 Lofoten

2018 och 2019 seglar vi i Lofoten med vår toppsegelskonare Bishop’s Horizon. Ombord har vi betalande gäster och varje resa blir en film.

2015 Bohuslän

När Dan har ett år kvar av studierna, startar Svenska Västkustlinjen. Två år senare är han styrman, samt får prova på att vara reseledare och guide.

2014 Indien

Under sin utbildning är Dan två månader i Filippinerna och Indien. Här är AMET University i Chennai, där studenter från Indien och Afrika samverkar.

2013 Panamakanalen

Under studietiden bär Dan med sig filmkameran och gör Cadet Reports. Den här gången från Panamakanalen, som han passerar ombord m/v Carmen.