Ta förarintyget

med

Get the Horizon

Gör så här:

  1. Prova gratis. Börja med att titta på en av filmerna som finns med i kursen.
    Om du gillar det du ser, fortsätt enligt nedan.
  2. Bli medlem. Du betalar 300 kronor via vårt konto på plattformen Patreon. Det är en månadsprenumeration, som du kan avsluta när du vill. 
  3. Beställ hjälpmedel. Du behöver sjökort, passare, transportör, och ett rep för knopar.
  4. Se filmerna. Skriv dina egna anteckningar, häng med i sjökortet och gör övningsuppgifterna.
  5. Skriv provet. Boka tid på egen hand eller genom oss . Du betalar  625 kronor direkt till förhörsförrättaren. 

1. Prova gratis

Kolla på filmen! Är det här någonting för dig?

Våra utbildningar är en ny satsningar och kommer att växa med både oss och med dig.
Redan nu planerar vi Kustskepparn, SRC, Tidvatten, Astronomisk Navigation och mycket mer.

Vår idé är att låta dig ta del av alla utbildningsfilmerna för bara 300 kronor i månaden. Det är så pass billigt att du kan stanna ett tag även om du redan har certifikaten. För man kan alltid lära sig något nytt!  

2. Bli Medlem

Klicka på knappen för att komma vidare till vår medlemssida på Patreon.

FÖRNYAS DEN 1:a VARJE MÅNAD. Du betalar 240 kronor (plus 60 kronor i moms) för den nuvarande månaden och sedan för varje påbörjad månad. Således: om det är den nära den 30:e i månaden just nu så rekomenderar vi att du väntar till den 1:a i kommande månad innan du går med. 

I samband med din betalning så skapas ett login för dig på plattformen Patreon, det är där ifrån du styr din prenumeration.

Du kan ta del av hela kursen direkt via Patreon, det kan vara en fördel om du planerar att kolla på filmerna i din mobil, ladda i sånt fall ner deras app. Om du istället ska kolla filmerna på en dator så är det bättre att du går till kurssidan. Där är upplägget tydligare och du har en bättre överblick. 

Här finns instruktioner för hur du avslutar eller pausar din prenumeration (återfinns även alltid längst ned på varje sida).

3. Beställ hjälpmedel

För att klara av kursen behöver du några hjälpmedel: sjökort, passare, transportör och en genomskinlig linjal. Detta kan du beställa i vårt startpaket. Om du redan har allt kan du hoppa över det här steget. Du kommer även att behöva ett rep för att öva på knopar (men här får du ta vad som helst som du har hemma).

Bestäm om du ska ha ett övningskort för Västkusten eller Ostkusten (det spelar ingen som helst roll för kursen skull) och klicka sedan respektive knapp här nedan. Det kommer då öppnas ett nytt fönster där du hamnar på Hjertmans hemsida. Där har vi tillsammans med dem har satt ihop ett startpaket med allt du behöver. Det är dessutom 15 % rabatt mot om du köper allt separat.

4. Se filmerna

Se de tio kursfilmerna, skriv dina egna anteckningar, häng med i sjökortet och gör övningsfrågorna till varje kapitel. Allt finns samlat på sidan Förarintyg (uppe i menyn). 

5. Skriv provet

När du känner dig säker nog är det dags att skriva provet. 
Get The Horizon arrangerar förhör i Göteborg och Stockholm, detta görs på efterfrågan.

Du kan givetvis göra ditt prov på andra platser i Sverige. Det gör du enklast genom att kontakta en förhörsförrättare direkt och be om en tid. Här kan du söka på alla förhörsförättare som är godkända av Nämnden för Båtlivsutbildning och hitta någon som finns nära dig.

Vid provtillfället ska du ha med eget sjökort, passare och transportör. 
Du betalar 625 kr direkt till förhörsförättaren. 
Om du vill kan du även köpa den blå certifikatsboken på plats för 95 kr (detta bör du säga till om i förväg). 

Har du fler frågor? Kolla om vi har svarat på dem på sidan FAQ eller kontakta oss